Les ruptures, cal fer-hi res?

July 26, 2014

“Vinc per què ja no sé que fer, fa uns mesos que ho hem deixat amb la meva parella i no ho he superat. Vigilo el seu whatsapp per veure a les hores que es connecta, em fa por passar pels carrers que passejàvem i els caps de setmana ho passo fatal. És normal? això és una bogeria”

 

Aquesta consulta és més habitual del que ens imaginem.

Cal que ens ubiquem en que està passant, una ruptura sentimental és un fet força estressant en la vida de les persones. Estàvem habituats a ballar en parella i ara ens deixen enmig de la pista de ball sols i sense reconèixer la cançó que sona mentres tothom ens diu: Balla! balla! és el millor que pots fer...

 

Com tota crisi vital, la forma de viure la situació i enfrontar-s’hi és molt personal i pot tenir una durada molt variable. Creure que ens en sortirem sense fer un treball intern és intentar deixar per més tard l’inevitable.

Les nostres expectatives dins la relació, la xarxa social de la que disposem, les rutines que teníem assolides, la nostra personalitat….són exemples del que influeix en la nostra vivència de parella.

És normal sentir tristesa, ansietat, insomni, intranquilitat, canvi en l’estil d’alimentació, ràbia, bloqueig, poques ganes de fer res…i la llista podria ser més llarga.

La ruptura molts cops enceta un procès de dol que cal analitzar i veure quina vivència subjectiva en tenim i en quina fase estem per veure com avançar de forma sana i crear canvis i aprenentatges productius que ens duguin a controlar la situació de nou i recuperar la seguretat i abandonar la sensació de buit.

 

En propers articles tractarem de forma breu les etapes per les que podem passar i que cal reconèixer per seguir pel camí del treball emocional.

 

Please reload

Featured Posts

Bones Festes!!! L'amor té molts colors, formes, quantitats i moments......

December 19, 2014

1/10
Please reload

Recent Posts

February 13, 2015

October 7, 2014

September 27, 2014

September 20, 2014

September 13, 2014

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now